ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ:

(210) - 9755281

Καλαθι

0
Κατηγορίες
Best Seller

Νέα

Το ενεργειακό τζάκι έχει υψηλές θερμικές αποδόσεις 

Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή του είναι η ομορφιά του, το ό,τι δεν λερώνει, αλλά κυρίως το ό,τι καίει 3-4 φορές λιγότερα ξύλα, σε σύγκριση με το απλό, διαθέτει λειτουργία ρυθμιζόμενης καύσης και εκμεταλλεύεται στο μέγιστο τη θερμότητα που παράγει κατανέμοντάς τη ομοιόμορφα στο χώρο.

Το βασικό πλεονέκτημά του, σε σύγκριση με τα απλό τζάκι είναι ό,τι εκμεταλλεύεται στο μέγιστο τη θερμότητα που παράγει είτε διοχετεύοντάς τη σωστά στον αέρα του γύρω χώρου (αερόθερμο ενεργειακό τζάκι), είτε διοχετεύοντάς τη στο νερό υπάρχοντος δικτύου θέρμανσης, όπως τα καλοριφέρ ή σε ενδοδαπέδια θέρμανση (υδραυλικό ενεργειακό τζάκι).

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ό,τι και στις δύο περιπτώσεις με τη χρήση δικτύου σωληνώσεων η θέρμανση διοχετεύεται σε όλους τους χώρους της κατοικίας. Το ενεργειακό τζάκι μπορεί να αξιοποιήσει το 70-90% της θερμογόνου δύναμης της καύσιμης ύλης, σε αντίθεση με το απλό, το οποίο εκμεταλλεύεται μόνο το 10-20%.

Οικονομία στη καύση ξύλου, αυξομείωση της έντασης κατά βούληση 

Η καύση στη κλειστή εστία είναι ελεγχόμενη, δηλαδή το ξύλο καίγεται με λιγότερο αέρα, τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει η καύση και έτσι επιτυγχάνεται οικονομία στην κατανάλωση του ξύλου (3-4 φορές λιγότερα ξύλα), που σημαίνει λιγότερα χρήματα, λιγότερο κόπο.

Όλες οι κλειστές εστίες έχουν σύστημα ρύθμισης του αέρα καύσης και έτσι είναι δυνατή η ρύθμιση της έντασης της φωτιάς κατά βούληση, δηλαδή σιγανή ή δυνατή φωτιά, πράγμα αδιανόητο σε οποιαδήποτε ανοικτή εστία.

Κατηγορίες ενεργειακών τζακιών: 

Τα ενεργειακά τζάκια ξύλου εκμεταλλεύονται τη θερμική ενέργεια που δημιουργείται από τη χημική αντίδραση της καύσης των ξύλων στο θάλαμο της καύσης και διά της μεταφοράς τη μεταδίδουν σε συγκεκριμένους ειδικούς θαλάμους της κατασκευής. Στους θαλάμους αυτούς κυκλοφορούν ρευστά (αέρας ή νερό), τα οποία θερμαίνονται από αυτή τη μεταφορά της θερμότητας.

Τα αερόθερμα (ζεσταίνουν αέρα)

Στα αερόθερμα τζάκια ο αέρας μεταφέρεται με ελεύθερη φυσική ροή ή με βεβιασμένη μέσω ηλεκτρικού ανεμιστήρα. Στη περίπτωση αυτή μπορείς με ειδικά κανάλια να τον μεταφέρεις μέχρι και 15 μέτρα μακριά και να ζεστάνεις όλο το σπίτι.

Μια ειδική κατηγορία αερόθερμων τζακιών είναι τα ένθετα (κασέτες). Λόγω της ειδικής κατασκευής τους μπορείς να μετατρέψεις μέσα σε μία ημέρα(και χωρίς μερεμέτια) ένα παραδοσιακό τζάκι σε ενεργειακό!

Τα καλοριφέρ (ζεσταίνουν νερό)

Το τζάκι καλοριφέρ επιτυγχάνει ό,τι και το αερόθερμο, δηλαδή τον αερισμό του χώρου. Η διαφορά είναι στο ό,τι ζεσταίνει το χώρο με τη κυκλοφορία ζεστού νερού στα σώματα του καλοριφέρ. Λειτουργεί δηλαδή όπως ένας λέβητας. Με το ζεστό νερό που παράγεται μπορείς να ζεστάνεις ομοιόμορφα όλο το σπίτι, μέσω των σωμάτων καλοριφέρ, ενώ ζεσταίνεται και το boiler και έχεις ζεστό νερό χρήσης. Μπορεί να συνδεθεί παράλληλα με καυστήρα πετρελαίου ή αερίου.


Κοστίζει, αλλά η απόσβεσή του γίνεται ταχύτατα 


Η κατασκευή του ενεργειακού τζακιού είναι σαφώς ακριβότερη, αλλά πολύ σύντομα γίνεται απόσβεση των χρημάτων, λόγω της μεγάλης εξοικονόμησης θερμικής ενέργειας!

Το κόστος εγκατάστασης ενός ενεργειακού τζακιού κυμαίνεται από 2.500 ευρώ μέχρι και τα 6.000 ευρώ για μεγαλύτερες εστίες. Υπάρχει πάντα και η επιλογή της μετατροπής του απλού παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό, η οποία μπορεί να κοστίσει μέχρι 2.000 ευρώ.

Συμπέρασμα

Το ενεργειακό τζάκι δεν είναι απλά μόδα, δεν είναι κάτι που ομορφαίνει μόνο το χώρο σου, αλλά μία αξιόπιστη και οικονομική λύση θέρμανσης για τον ερχόμενο πολύ δύσκολο χειμώνα, αλλά και για τους πολλούς επόμενους.

Θα βρεις πολλές επιλογές στηο κατάστημά μας, ανάλογα με το ποσό που θέλεις να επενδύσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ό,τι είναι μία επένδυση που θα σε δικαιώσει. Έχετε και άλλες ερωτήσεις; Επισκεφτείτε μας η καλέστε μας στο 2109755281 , info@thermattiki.gr

CLICK ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ

πηγη: 4green.gr

Newstalgia: Aυτή θα είναι η μεγαλύτερη τάση διακόσμησης για το σπίτι του 2022

Εκεί που το παλιό συναντά το νέο 

Το 2019 ένα από τα πιο αγαπημένα στιλ διακόσμησης στο σπίτι ήταν εκείνο που παρέπεμπε σε αγροικία και μετά ήρθε το cottagecore, όταν επηρεασμένοι από την καραντίνα θέλαμε μια ρομαντική έκφραση της αγροτικής ζωής μέσα από τη διακόσμηση.

Ωστόσο, μετά τα lockdown και την κοινωνική απόσταση, έχετε αναρωτηθεί πώς θα θέλατε να μοιάζει ο προσωπικός σας χώρος στην μετά covid εποχή. Για να μην το μπερδέψετε με το cottagecore, το Newstalgia έχει να κάνει με το φρεσκάρισμα των ρετρό επίπλων και της διακόσμησης με σύγχρονες πινελιές και νέες τεχνολογίες. Η κεντρική ιδέα είναι «κάτι νέο να θυμίζει το παρελθόν», δίνοντας μια ζεστή, ασαφή αίσθηση νοσταλγίας σε συνδυασμό με τις σύγχρονες ανέσεις της τεχνολογίας.

Στον κόσμο της εσωτερικής διακόσμησης για να εφαρμόσετε με επιτυχία το Newstalgia, σκεφτείτε το ως μια αισθητική που αναβιώνει το ρετρό και το εκσυγχρονίζει με πολυτελή φινιρίσματα και κορυφαία τεχνολογία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι επίκαιρο και επιβλητικό. Για να σας βοηθήσουμε σκεφτείτε vintage αντικείμενα να «μπλέκονται» τέλεια με τον μοντέρνο σχεδιασμό.

Μπορείτε να υιοθετήσετε αυτό το trend σύμφωνα με τους επαγγελματίες της εσωτερικής διακόσμησης, όπου τα σχήματα θα είναι πιο στιβαρά και ογκώδη, στο πνεύμα των καιρών της εποχής Art Deco και το στιλ της δεκαετίας του 1980. Και τα statement κομμάτια με στρογγυλεμένες άκρες, αποτελούν επίσης μοναδικά αντικείμενα που τροφοδοτούν την ψυχή και «φωνάζουν» Newstalgia.

Αλλά και τα μινιμαλιστικά έπιπλα «παντρεμένα» με statement vintage κομμάτια, όπως μια πολυθρόνα ή ένα φωτιστικό, με κάποια αναμνηστικά από ταξίδια, δίνουν εξίσου Newstalgia πινελιά στον χώρο.

Άλλη μια χρονιά φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της και ήδη έχουμε πάρει μια γεύση για όσα πρόκειται να δούμε μέσα στο '22 στον χώρο του interior design.

STAY TUNED!

 

✅

FLEX Tools

Τα κορυφαία επαγγελματικά εργαλεία από την εταιρία έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο premium brands ηλεκτρικών εργαλείων στον κόσμο.

Τα δραπανοκατσάβιδα, τα πιστολέτα, οι αναδευτήρες, τα μετρητικά laser, τα τριβεία, οι ταινιολειαντήρες και οι σατινιέρες της, ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητα κατασκευής, τις αποδόσεις, την εργονομία και φυσικά για την εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής τους.

Με τα εργαλεία μπαταρίας, η FLEX θέτει νέα πρότυπα ποιότητας και απόδοσης στην κατηγορία τους. Η πατενταρισμένη τεχνολογία KEEP COOL & KEEP CONTROL εγγυάται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας ανά φόρτιση, ενώ οι EC-BRUSHLESS κινητήρες που διαθέτουν τα εργαλεία, τα κατατάσσουν στα πιο δυνατά εργαλεία της αγοράς.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ FLEX PACKS 

ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΤΙΜ Κ ΣΙΑ ΟΕ 

ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 22 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΗΝΑ

2109755281

As Strong as a Rock: Why Polyurethane Sandwich Panel is a Well-Recommended Roofing MaterialRead More
Natural stones & Pebbles - Γνωρίστε την νέα σειρά βοτσάλων, ένα υλικό που μπορεί να αναδείξει τον χώρο σας, χρησιμεύοντας ως ελκυστική λεπτομέρεια στον σχεδιασμό αλλα και για λειτουργικούς σκοπούς.Read More
DEL CONCA Frammenti Πορσελανάτα πλακάκια δαπέδου/ τοίχου σε ματ επιφάνεια 20x20cm σε στυλ μωσαϊκούRead More

Όλη η γκάμα των ασυναγώνιστων εργαλείων FF GROUP που καλύπτει τις ανάγκες τόσο των απαιτητικών DIYers όσο και τον επαγγελματιών, τώρα στο κατάστημά μας. Ξεφυλλίστε τον κατάλογο 2021

Read More
Χρώμα ανακαίνισης για κουζίνες κ μπάνια Renovation Paint Blachon - Blatem χρώμα κιμωλίαςRead More
Posted in Νέα By Ioannis Roinos
Asc